KREGARJEV POHOD IZ CELJA NA DONAČKO GORO (2. maj 2005)


    Če je kdo od vas kdaj imel priliko, iz Dravskega polja, na oko premeriti razdaljo med Bočem in Donačko goro, se je lahko prepričal, da gre za zavidljivo razdaljo med tema dvema, štajerskima gorskima osamelcema.

    Kaj je pičilo danes 79. letnega Ivana Kregarja iz Celja, da je to razdaljo še podaljšal do Celja, sam bog ve. Gotovo gre za razdaljo okoli 50 km. Skratka že 10 let se kar precej tekačev in pohodnikov 2. maja, v Kregarjevi družbi, odpravi zjutraj iz Celja proti Donački gori.

    Kdor ne zmore celotne razdalje se nam pridruži na Pečici nad Poljčanami. Na poti skozi Ponikvo, Sladko goro, Pečico, preko Boča, Plešivca, do Rudijevega doma na Donački, marsikdo preizkuša svoje moči. Stvar je kar naporna in pravi izziv za preizkušanje fizičnih zmožnosti.

    Letos nas je bilo okoli 30 tistih, ki smo po devetih oz. desetih urah pešačenja in teka, z vmesnimi počitki in okrepčili, zmogli to razdaljo. Vreme nam je služilo, pijače in jedače pa je bilo tudi dovolj. Ker takrat (v maju) nekateri člani društva tudi slavijo, ob tej priliki čestitamo Ivanu Kregarju, Odonu Simoniču, Cvetu Kolencu in Jožetu Pečaku za rojstne dneve.

Upamo, da bodo še vztrajali.
 

Bočko