Domov / Arhiv
TEK IZ CELJA NA KRK V SPOMIN NA KATJO


Datum: 12. avgost 2015

Letos bomo ponovno tekli iz Celje na otok Krk; letošnji tek je namenjen Katji, ki nas je lani pričakala na Krku, potem pa kmalu za tem umrla zaradi hude bolezni.
Na pot se bomo odpravili v petek 14. avgusta ob eni uri zjutraj, da se bomo izognili pričakovani vročini. Tekli bomo po isti trasi kot lani. Traso bomo nekoliko spremenila po Delnicah, kjer bomo izbrali krajšo varianto in si pot do Krka skrajšali za 15 km.
Prvi dan se bomo zbrali, tako kot lani, na parkirišču Mercatorja na Polulah v Celju in skušali čimprej priti do Radeč in naprej do Hotemeža, kjer bomo zavili z magistralne ceste; tu nas tudi čaka prvi vzpon proti Krmelju in Mokronogu. Verjetno bomo tu že čutili prve posledice teka, saj bodo postale noge vedno bolj trde. Pot od Mokronoga do Trebnjega najbolj nevarna na celotni trasi, ker so bankine neurejene in zelo ozke. Lani je borba z nevarnimi pogoji teka je trajala skoraj tri ure. Prespali bomo ponovno v Hotelu Galaksija, čeprav bomo poizkušali prvi dan nadaljevati mimo Trebnjega in se potem vrniti nazaj v Trebnje, da bomo drugi dan imeli krajšo etapo. Predvidevamo, da bomo prvi dan naredili 75 km.
Drugi dan se bo verjetno ponovila taktika od lani, kilometer teka in pol kilometra hoje. Vstali se bomo ponovno zelo zgodaj, če po ostala napoved o nadaljevanju zelo vročega poletja. Potrebno bo čimprej priti do Kočevja, kjer bomo imeli malo daljši postanek, saj je še od Kočevja do cilja druge etape v Petrinji še 32 km. Zadnji del druge etape nam ne bi smel povzročal veliko težav, saj se bomo ves čas spuščali proti Kolpi. Po zaključku druge etape se bomo odpeljali do 18 km oddaljene Osilnice, kjer bomo večerjali in prespali. Drugi dan naj bi naredili 65 km.
Tretji dan je bo zagotovo najtežji, saj nas po 3 ravninskih kilometrih čaka 12 km vzpona proti Delnicam. Taktika bo zelo enostavna, in sicer bomo tekli čim bolj skupaj, najbolj strme dele do Delnic pa bomo prehodili. Zagotovo nam bo letos lažje, saj si bomo Delnicah zgrešili pot skrajšali pot za 15 km. Spust proti Krku bo zagotovo najlažji del tretje etape, takrat bomo, če bomo prispeli do tja, že vedeli, da nam bo uspelo, saj bomo v daljavi videli krški most, ki nam bo iz ure v uro bliže in bliže.
Pričakujemo, da bomo na Otok Krk prispeli poznih dopoldanskih urah, vsekakor pa pred poldnevom, v nedeljo 16. avgusta. Tretji dan naj bi naredili 60 km.
Na pot iz Celja se bomo odpravili: Stane, Tonkli, Adrej, Odon, Valenčak, Bojan in Luka. V zadnji etapi se nam bosta pridružila Ivan in Taja, v zadnjih kilometrih pa tudi Vlasta in Marija. Leteči servis okrečevalnice bo opravljal naš prijatelj Lojz, ki nas bo spremljal s kombijem.
Lani so nas v cilju na Krku pričakali navijači nečakinja Katja, njen sinček Gašper in očka Bojan. Letos Katje ni več, Bojan bo med tekači na Krk. V cilju na Krku pa nas bosta pričakala Katjina mama Marija in Katjin oče Rajko.

Odon Simonič


DRUŠTVO MARATONCEV IN POHODNIKOV
Kidričeva 3, p.p. 257,3000 Celje SLOVENIJA
Ž.R.: Sl 56-0600-0011-8418-093


tel.: 031 – 481 – 373
fax: 03- 71- 21 - 362
informacije: ZŠAM Celje tel.: 03 42-54-660
E-mail: maraton-ce@siol.net
http://www.drustvo-maratoncev-celje.si